פתיחת תוכנית 'אלבשאיר' באוניברסיטה העברית לנוער | מרכז המעבדות למדעים

פתיחת תוכנית 'אלבשאיר' באוניברסיטה העברית לנוער

19 נובמבר, 2018
תכנית אלבשאיר

בחודש האחרון נפתחה תכנית "אלבשאיר- למצוינות במזרח ירושלים" בהובלת עיריית ירושלים (מינהל חינוך), משרד ירושלים ומורשת ובשותפות האוניברסיטה העברית. התוכנית מכשירה תלמידי ותלמידות תיכון מצטיינים ממזרח ירושלים לקראת לימודים אקדמאיים באוניברסיטה העברית ומלווה אותם במהלך הלימודים האקדמאיים עד למציאת עבודה משמעותית.

במסגרת התוכנית בכל יום ראשון מגיעים למתחם האוניברסיטה העברית לנוער 80 תלמידי כיתה י' ממגוון בתי ספר במזרח ירושלים. התוכנית כוללת יום לימודים שבועי מלא וכן מספר ימי סיור ועיון לימודיים בכל שנה. בתוכנית לומדים עברית, אנגלית ומתמטיקה ברמה אקדמית ומעמיקים במגוון דיסיפלינות מתחומי המדעים, בנוסף שמים דגש על חיזוק מיומנויות וכישורים הנדרשים למצוינות אקדמית (חשיבה ביקורתית, חקר, דיבור בפני קהל וכד') וכן מיומנויות מנהיגות, עבודת צוות והובלה.

התכנית תמשך לאורך כל שנות התיכון והלימודים באוניברסיטה למטרת יצירת קבוצה מגובשת של צעירים בעלי השפעה ממזרח העיר שתפרוץ נתיב להשתלבות באקדמיה, בציבוריות ובתעשיית העלית בעיר.