תקווה ישראלית

תוכנית 'תקווה ישראלית' באוניברסיטה העברית

אפריל 26, 2018

בסביבה האוניברסיטאית, כמו בחברה הישראלית כולה, לומדים עולים לצד ותיקים, יהודים לצד ערבים וחרדים לצד דתיים וחילונים. במסגרת מהלך ארצי המובל על ידי נשיא המדינה רובי ריבלין נוצרה התכנית "תקווה ישראלית" שמטרתה לקדם חברה ישראלית רב תרבותית משותפת, פתוחה ומכילה.

באוניברסיטה העברית בירושלים התוכנית מוצעת לסגל על ידי המרכז לחקר הרב תרבותיות והמגוון ואגף משאבי אנוש. לאחרונה, לקח צוות האוניברסיטה העברית לנוער חלק במפגש כשירות תרבותית ומגוון בנושא המגזר החרדי.

מה זו כשירות תרבותית?

מאיץ חלקיקים אודיסאה

משלחת תוכנית אודיסיאה למאיץ החלקיקים ב- CERN

אפריל 26, 2018

משלחת של תלמידי תכנית אודיסיאה – מדעני העתיד התארחה בסוף ינואר השנה במאיץ החלקיקים ב- CERN שבז'נבה. המשלחת מנתה תשעה תלמידים המצויים בשנתם הרביעית והאחרונה של התכנית האקדמית, מנהלת התכנית, יפעת פרופר והראש המדעי של תכנית אודיסיאה, מיכל סחף.

ניוזלטר אודיסאה תעודות

טקס קבלת תעודות סטודנט לתלמידי אודיסיאה

אפריל 26, 2018

תלמידי מחזור ג' של תכנית אודיסיאה – מדעני העתיד עומדים להשלים את שנתם האקדמית הראשונה (והשנייה בכלל) בתכנית. כבכל שנה העניק דיקן הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע, פרופ' ג'אי פיינברג, לכל אחד מתלמידי התכנית את תעודת הסטודנט שלו בטקס חגיגי בלשכתו.

במהלך שנת הלימודים האקדמית הראשונה שלהם, לומדים התלמידים קורסים אקדמיים בחשבון אינפיניטסימלי 1, באלגברה לינארית לפיזיקאים, ובמכניקה ויחסות פרטית.