תכניות המצוינות מיועדות לתלמידים סקרנים הלומדים מקצועות מדעיים בבית הספר, ומבקשים להרחיב אופקים ולהעשיר את הידע. תכניות הלימוד המוצעות חושפות את התלמידים לתחומי ידע הנמצאים בחזית המדע, וברובן מעורבים חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
1. תוכנית אודיסאה - מדעני העתיד
3. תוכנית אידיאה - מדעני העתיד
5. היחידה לתלמידי תיכון - תוכניות אקדמיות לתלמידי תיכון
7. כיתות על-אזוריות (לא יתקיימו במעבדות בלמונטה בשנת תשפ"ב)
![]() |
![]() |
" אנחנו ארץ קטנה בשטחה, וארץ מעטת אוכלוסין. אם אנו רוצים להיות ארץ גדולה יותר – הגדולה היום מצויה ברוח ובמדע. ההשקעה הדרושה לחינוכו ולהכשרתו של חוקר וממציא היא רבה מאוד; אבל ישראל צריכה לעשות כל אשר לאל ידה שבניה ובנותיה המצטיינים ייהנו ממנה ויישארו כאן ויעניקו את פירות הגותם ומחקרם בבית, ולעידן החדש בעולם. גם אם ישראל היא קטנה בשטח, אין סיבה שלא תהיה מעבדה עולמית נועזת"
נשיא מדינת ישראל, מר שמעון פרס מתוך נאום בטקס הענקת פרסים למדענים צעירים מסגרת "יום המדע הבינלאומי", מרץ 2008
תכנית אודיסיאה היא תוכנית לגילוי וטיפוח מדעני וממציאי העתיד של ישראל. התכנית מיועדת לתלמידות ולתלמידים מחוננים ומצטיינים הלומדים בשנה"ל הנוכחית, בכיתה ח', בעלי יכולת לימודית גבוהה במיוחד עם מכוונות ריאלית למדעים ומתמטיקה, חשיבה יצירתית,המצאתית ומוטיבציה לעבודה מחקרית אשר מחפשים אתגר נוסף מעבר למסגרות הלימודיות הקיימות.
תכנית מדעני וממציאי העתיד נבנתה בהשראת יוזמתו של נשיא המדינה מר שמעון פרס בשיתוף עם האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, מוסדות אקדמיים, אנשי חינוך וגופים מהתעשייה וצה"ל. התכנית פותחה כדי לספק מענה לכישרונות מדעיים וטכנולוגיים שהנצו כבר בגילאים הצעירים ולטפח קבוצה ייחודית מדעית טכנולוגית: דור חדש של ממציאים ומדענים בישראל, בעלי יכולת הובלה וחוש אחריות -חברתי.
תכנית אודיסאה מופעלת על ידי מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס במסגרת מיזמים משותפים עם משרד החינוך - האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים ומערך הסייבר הלאומי שבמשרד ראש הממשלה. שותף נוסף בתכנית הינו קרן רש"י.
תכנית אודיסיאה באוניברסיטה העברית
תכנית אודיסיאה הוקמה בהשראת יוזמתו של נשיא המדינה לשעבר מר שמעון פרס ז"ל, פועלת במרכז מדעני העתיד למחוננים ומצטיינים של קרן מיימונידיס ביחד עם האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים במשרד החינוך ושותפים נוספים. התוכנית מתקיימת בחמישה מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ. באוניברסיטה העברית בירושלים פועלת התוכנית במרכז המעבדות למדעים ע"ש בלמונטה במסגרת האוניברסיטה העברית לנוער.
התכנית פותחה במטרה לאפשר מענה לכשרונות מדעיים וטכנולוגיים שהנצו כבר בגילאים הצעירים ולטפח קבוצה ייחודית מדעית-טכנולוגית: דור חדש של ממציאים ומדענים בישראל, בעלי יכולות הובלה ואחריות חברתית. תוכנית אודיסיאה מהווה מסגרת לימודית, חברתית וחינוכית ייחודית לתלמידים מבריקים המעוניינים ללמוד לימודים ברמה אקדמית תוך כדי לימודיהם בתיכון.
תכנית הלימודים
המסלול בתכנית אודיסיאה באוניברסיטה העברית מתמקד בלימודי הפיסיקה והמתמטיקה. תכנית הלימודים פרושה על פני ארבע שנים, מכיתה ט' עד י"ב, בהן משתתפים התלמידים בקורסים אקדמיים, קורסי העשרה, קורס יזמות טכנולוגית וסדנאות מייק, התלמדות במעבדות מחקר, פרויקט מדעי יישומי, פעילויות חברתיות, ותכנים של פיתוח יכולות אישיות, דוגמת ניהול זמן, עבודת צוות ועוד. בנוסף על לימודיהם בתכנית, רשאים תלמידי אודיסיאה להשתתף בקורסים אקדמיים נוספים באופן אישי בהתאם לבחירתם ולשיקולו של הצוות המקצועי.
הלימודים בתכנית מתקיימים בקורסים נפרדים מאלו של הסטודנטים באוניברסיטה, באופן המכסה את החומר של הקורסים המקבילים בחוגים לפיסיקה ומתמטיקה, אך בפריסת זמן ואופן לימוד המתאימים לתלמידי תיכון. התכנית מלווה על ידי חוקרים מובילים, ראשי החוגים למתמטיקה ולפיסיקה, סגן הדיקן להוראה ודיקן הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע באוניברסיטה העברית, כמו גם בליווי ראש החוג לתלמידי תיכון באוניברסיטה העברית.
ימי ושעות הפעילות בתכנית
ימים שני וחמישי בין השעות 15:00 – 19:00, בקמפוס אדמונד י' ספרא. מועדי הלימוד הם בהתאם לשנה"ל האקדמית ותוך התחשבות בחופשות בתי הספר. לעתים נקבעים מפגשים נוספים בחופשות החגים והקיץ.
צוות אודיסיאה באוניברסיטה העברית
מנהלת התוכנית - ד"ר רינת אברומוביץ
ראש מדעי – ד"ר מיכל סחף
מרצים – ד"ר מיכל סחף, ד"ר יוסי שמאי, ד"ר חורחה מזרחי, ד"ר אלכס גורביץ
ייעוץ וליווי אקדמי – פרופ' יצחק טוכמן, פרופ' יונתן ברויר
אחראי תחום המייק יזמות וטכנולוגיה: יזמות טכנולוגית ופרויקטיסיאה - ארז נחמנזון
יועצת חינוכית – הגב' חנה עין דור
תהליך הקבלה:
תהליך הקבלה לתוכנית כולל 4 שלבים:
הרשמה; מבחן מיון ראשון; מבחן מיון שני; מכינת קיץ ממיינת.
המועדים לכל שלב מפורטים להלן:
1. ההרשמה תיערך בין התאריכים -14/11/21 -16/01/22 להרשמה לחצו כאן
* למידע נוסף על תהליך המיון והקבלה
2. מבחן מיון ארצי ראשון – מבחן מדעני העתיד
יתקיים באוניברסיטה העברית קמפוס אדמונד י׳ ספרא בגבעת רם בתאריך 28.01.2022 08:00- 14:00. תלמידים שיעברו בהצלחה את מבחן המיון הראשון יקבלו הודעה לתיבת המייל ויזומנו לשלב השני.
3. מבחן המיון השני, יתקיים באוניברסיטה העברית קמפוס אדמונד י׳ ספרא בגבעת רם בתאריך 25.03.2022 יום שישי, 09:00- 13:00 - נדחה עקב מרתון ירושלים!
תאריך חדש למבחן: יום שישי, 8 באפריל 2022, ז' בניסן, בשעה 9:00 .
הודעה תשלח למוזמנים.
תלמידים שיעברו בהצלחה את מבחן המיון השני יקבלו הודעה לתיבת המייל שלהם ויזומנו לסדנת קיץ ממיינת.
4. מכינת הקיץ הממיינת לתוכנית אודיסיאה באוניברסיטה העברית תתקיים בקמפוס אדמונד י׳ ספרא בגבעת רם בין התאריכים: 08.07.2022 - 26.06
.הודעה על מועד מדויק ומיקום תימסר למי שעבר את השלב הקודם. הודעה על קבלה או אי קבלה לתכנית תשלח לתיבת המייל של התלמידים במהלך חודש אוגוסט.
* אנא עקבו אחר עדכוני המועדים באתר.
תנאי הקבלה לתכנית
שכר לימוד
2500 ₪ לשנה, כולל לימודי קיץ (למעט כיתות יא', יב' – ללא קיץ)
שאלות נפוצות
מי מתקבל/ת?
תהליך המיון ארוך ובמהלכו אנחנו מנסים למצוא את המתאימים/ות ביותר לדרישות התכנית. תלמידים ותלמידות מבריקים עם נטייה למתמטיקה ופיסיקה, בגרות לימודית ורגשית, יכולת לעבודה קשה והתמדה, מוטיבציה וסקרנות.
האם אפשר להיבחן באוניברסיטה אחרת וללמוד באוניברסיטה העברית?
לא. אם ברצונך ללמוד באוניברסיטה העברית עליך להירשם לתכנית אודיסיאה באוניברסיטה העברית ולהיבחן בה בכל שלבי המיון.
מה ההבדל בין תוכנית הנשיא לאודיסיאה?
התכנית שהייתה מוכרת בשם תוכנית הנשיא שינתה את שמה לאודיסיאה.
מה ההבדל בין אלפא לאודיסיאה?
אלפא באוניברסיטה העברית מיועדת לתלמידים ולתלמידות מחוננים ומצטיינים, שהתמיינו בכיתה ט'. התכנית מתקיימת במהלך שנת הלימודים בכיתות י'-יא' ובמהלך חופשות הקיץ (ב-2 מחנות מרוכזים). תלמידי התכנית עורכים מחקר במעבדות האוניברסיטה וכותבים עבודת גמר המזכה אותם ב–5 יחידות לימוד בבגרות.
אודיסיאה באוניברסיטה העברית מיועדת לתלמידים ולתלמידות מבריקים, המתמיינים בכיתה ח' ולומדים באוניברסיטה פעמיים בשבוע במשך 4 שנים, הלימודים כוללים גם קורסים אקדמיים, המקנים נקודות זכות לתואר, ומאפשרים, בהתאם לציוני התלמיד, פטור מבחינות הבגרות בפיסיקה ומתמטיקה.
האם אני מסיים/ת תואר בסוף כיתה יב'?
לא. במהלך התכנית יילמדו קורסים אקדמיים באופן קבוצתי. בנוסף, כל אחד מתלמידי התכנית זכאי ללמוד קורסים אקדמיים נוספים מעבר לתכנית הלימודים הקבוצתית, באופן אישי בהתאם ליכולות. לרוב, נקודות הזכות הנצברות אינן מגיעות לסך הנדרש לקבלת תואר.
מה יוצא לי מהתכנית?
במסגרת אודיסיאה תמצא/י את האפשרות ללמוד ולהתחבר עם תלמידים ותלמידות כמוך (חכמים, מבריקים, סקרנים...), בעלי תחומי עניין דומים, ללמוד פיסיקה ומתמטיקה ברמה אקדמית אצל מרצים מעולים, לפתח יכולות חשיבה ברמה גבוהה במיוחד, להיחשף לתחומי ידע שלא היית לומד/ת אלמלא התכנית, להתקדם בתחום שמעניין אותך באופן אישי ובעיקר למצוא אתגר וסיפוק בלימודים אקדמיים בחברת בני גילך.
קורסים בתכנית אודיסיאה - מידע כללי לתלמידים
הקורסים הניתנים לתלמידי התוכנית מתחלקים לשלושה סוגים:
קורסים ללא נזי"ם במסגרת התכנית
במשך הלימודים בתכנית, בעיקר בשנת הלימודים הראשונה, נלמדים קורסים ללא נקודות זכות אקדמיות. ההשתתפות המלאה בקורסים אלו, ומילוי כל חובות הלמידה בהם, הינה חובה, ומהווה תנאי מעבר לשנה ב' בתכנית.
חלק מקורסים אלו מהווים חובה עבור תלמידים שיבחרו במסלול אקדמיה בתיכון.
אקדמיה בתיכון - תוכנית ההמרה לבגרות
במסגרת תכנית אקדמיה בתיכון ניתנת לתלמידים האפשרות לפטור מנוכחות בשיעורים ומבחינות בפיסיקה ומתמטיקה בביה"ס, ובמקום זאת ציון הבגרות שלהם בחמש יח"ל במקצועות אלה יתבסס על ציוניהם בקורסים בתכנית אודיסיאה. ההחלטה על ההמרה תתקבל לא לפני סוף כיתה י', ולא יאוחר מאמצע י"א.
הלימודים בתכנית מתחילים בקורס מקדים ללא נז״ים: הכנה ללימודי מתמטיקה חלק א׳ וב׳. ציון 80 ומעלה בקורס זה הינו תנאי מקדים להשתתפות במסלול אקדמיה בתיכון.
תלמיד ישוחרר מלימוד מקצוע ההמרה בבית הספר רק לאחר שסיים בהצלחה את קורס ההמרה הראשון (בנוסף לקורס המקדים) ולאחר שקיבל אישור מבית הספר, אך, כאמור, לא לפני תום כיתה י׳.
הציון הסופי מחושב על בסיס ציונים בקורסים בתוכנית בתחום הרלוונטי (פיסיקה/מתמטיקה), כולל קורסים ללא נ"ז בתחום זה. לציון המשוקלל בתוכנית יתווספו 20% אם נלמד החל משנת הלימודים תשע״ח, וזה יהיה הציון הסופי בבגרות. קורס שנלמד עד תום שנת הלימודים תשע״ז יזכה את התלמיד בתוספת 8 נקודות לחישוב ציון הבגרות. תלמיד אקדמיה בתיכון יקבל יום חופשה לפני בחינה של המוסד האקדמי בו הוא לומד ולעוד יום חופשה ביום הבחינה, ולא יותר משישה ימי חופשה בסך הכול בסמסטר אחד. את קורסי ההמרה יש לסיים עד תום המחצית הראשונה של כיתה י"ב. פירוט מלא של שקלול הקרסים השונים ונהלי ההמרה יישלח לתלמידים לאחר סיום כיתה י'.
קורסים לנ"זים במסגרת התוכנית
בקורסים אלה נלמד חומר המקביל לקורסים הניתנים בפקולטה. הקורסים מקנים קרדיט אקדמי (נקודות זכות) באוניברסיטה, השקול לזה הניתן לסטודנטים הלומדים את הקורס המקביל. הקורסים נמצאים במעקב יועצי החוגים, ובחינות הגמר עוברות את אישור מרצה הקורס המקביל בחוג. נוהלי הלימודים ושיקלול הציון בכל קורס, חובות השתתפות והגשת תרגילים, מועדי בחנים ומבחנים ומידע נוסף יימסר ע"י המרצה ומופיע בסילבוס הקורס, חובת התלמידים לעקוב ולהתעדכן במידע. נקודות הזכות נשמרות לתלמידים למשך 5 שנים ממועד סיום התוכנית. בקורסים מסוימים עשוי הקרדיט להישמר לזמן ארוך יותר, בכפוף לאישור ראשי החוגים.
קורסים במסגרת הפקולטה
במסגרת לימודיהם בתכנית רשאים התלמידים ללמוד קורסים נוספים באוניברסיטה העברית בתחום המדעים. אפשרות זו מתאימה לתלמידים אשר ציוניהם בתוכנית גבוהים (מעל 85 בפיסיקה, מעל 90 במתמטיקה), ואשר רוצים ויכולים להתמודד עם עומס לימודי נוסף. ניתן לבקש להרשם לקורסים נוספים החל מאמצע כיתה י'. על התלמיד לוודא כי זמני הלימוד בקורס הרצוי אינם מתנגשים עם הלימוד בתוכנית או עם שעות הלימודים בביה"ס. היעדרות מביה"ס לצורך זה מותנית באישור הצוות החינוכי בביה"ס. ההרשמה לקורס מותנית באישור צוות התוכנית ואישור ראש החוג לתלמידי תיכון. רישום לקורס שני יתאפשר רק לאחר שהתקבלו ציוני הקורס הראשון, והתלמיד הפגין יכולת להתמודד עם העומס הלימודי הנוסף.
נהלי הרשמה לקורסים בפקולטה
ההרשמה לקורסים בפקולטה תעשה על ידי צוות התכנית, לאחר הרשמה תקינה לאוניברסיטה ולתכנית, יש לאשר את תוכנית הלימודים דרך אתר המידע האישי של האוניברסיטה. אי אישור התוכנית במועד עשוי לפגוע באפשרות התלמיד להשתתף בקורס.
על מנת להרשם לקורס בפקולטה, יש להעביר את מספר הקורס הרצוי מספר/שם קבוצת הלימוד והמרצה, מספר/שם קבוצת התרגול והמתרגל, מספר קבוצת המעבדה (באם מתקיימת) ושעות הלימוד מוקדם ככל האפשר להנהלת התוכנית. את הבקשות יש להפנות לצוות התכנית כחודש לפני תחילת הסמסטר, בקשות אשר יוגשו מאוחר יותר עשויות לא להתקבל.
צוות התכנית רשאי להפסיק/לבטל הרשמת תלמידים לקורסים הנלמדים בפקולטה במקרים בהם הצוות נוכח כי ישנה פגיעה ברמת הלימודים או ההשתתפות בתכנית, פגיעה בתפקוד התלמידים בבית הספר ו/או כאשר ציוני התלמידים בקורסים בפקולטה הינם נמוכים.
רף ציונים
התוכנית מוגדרת כתוכנית מצטיינים, וככזו רף הציונים הנדרש בה גבוה מזה המקובל כציון עובר באוניברסיטה. על ממוצע ציוניהם של תלמידי אודיסיאה להיות גבוה מ- 80. מקרים מיוחדים יידונו באופן פרטני עם צוות התוכנית.
רשימת הקורסים לפי מחזורים לשנת תשפ"א
מחזור ז' תלמידי כתות ט׳ שנה ראשונה בתכנית
- הכנה ללימודי מתמטיקה לתלמידי אודיסיאה | חלק א | מרצה: ד״ר אלכס גורביץ| מס. קורס 80306 ללא נזי״ם חלק מתוכנית אקדמיה בתיכון
- הכנה ללימודי מתמטיקה לתלמידי אודיסיאה | חלק ב | מרצה: ד״ר יוסי שמאי| מס. קורס 80305 ללא נז״ים חלק מתוכנית אקדמיה בתיכון
- סדנה במתמטיקה | ד"ר אלכס גורביץ
- ממפי"ס | ד"ר חורחה מזרחי
- יזמות טכנולוגית ומייקינג | ארז נחמנזון
- סדנאות הכנה ללימודים אקדמיים במדעי הטבע לתלמידי אודיסיאה | ד"ר רינת אברומוביץ
מחזור ו' תלמידי כתות י׳ שנה שניה בתכנית
- חשבון אינפיטיסמלי לתלמידי אודיסיאה| מרצה: ד״ר יוסי שמאי | מס. קורס 80137 נז״ים - 7
- נושאים נבחרים במתמטיקה| מרצה: ד״ר יוסי שמאי
- מכניקה ויחסות פרטית לתלמידי אודיסיאה| מרצה: ד"ר מיכל סחף| מס. קורס 77100 נז״ים - 7
- מעבדות בפיסיקה לתלמידי אודיסיאה| מס. קורס 77090 - ללא נז"ים חלק מתוכנית אקדמיה בתיכון – 4 מעבדות במכניקה – 12 שעות בסהכ
מחזור ה' תלמידי כתות יא׳ שנה שלישית בתכנית
- אלגברה לינארית לפיסיקאים לתלמידי אודיסיאה חלק ב| מרצה: ד"ר יוסי שמאי| מס. קורס 80564 נז״ים - 6 בסהכ (חלק א נלמד בשנה שניה לתכנית)
- תורת המספרים האלמנטרית לתלמידי אודיסיאה| מרצה: ד״ר אלכס גורביץ| מס. קורס 80697 נז"ים - 4
- חשמל ומגנטיות לתלמידי אודיסיאה| מרצה: ד״ר חורחה מזרחי | מס. קורס: 77099 נז״ים -6
- מעבדות בפיסיקה לתלמידי אודיסיאה| מס. קורס 77091 – ללא נזים חלק מתוכנית אקדמיה בתיכון – 4 מעבדות בחשמל – 12 שעות בסהכ
- הכנה להגשת פרויקט הנדסת מכונות במסגרת תחום יזמות וטכנולוגיה | ארז נחמנזון
מחזור ד' תלמידי כתות יב׳ שנה רביעית ואחרונה בתכנית
- הכנה לפרויקטיסיאה במסגרת תחום יזמות וטכנולוגיה | ארז נחמנזון
- פרויקטיסיאה - פרויקט מדעי יישומי | ארז נחמנזון
לוח שנת הלימודים תשפ"ב
סמסטר א׳ |
שנה 1 |
שנה 2 |
שנה 3 |
שנה 4 |
יום ב׳ |
|
|
|
|
15:00-16:45
|
יזמות וטכנולוגיה| סמסטר א' ארז נחמנזון |
מכניקה ויחסות פרטית לתלמידי אודיסאה- שנתי- 7 נ"ז. מיכל סחף 77100
|
אלגברה לינארית לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 6 נ"ז . ד״ר יוסי שמאי 80564
|
תורת המספרים האלמנטרית לתלמידי אודיסיאה. חלק ב'.4 נ"ז ד״ר אלכס גורביץ 80697 |
17:00-19:00 |
הכנה ללימודי מתמטיקה לתלמידי אודיסיאה | חלק א סמס. א. ד״ר אלכס גורביץ 80306 |
אינפי 1 לתלמידי אודיסיאה.שנתי. 7 נ"ז. ד״ר יוסי שמאי 80137 (חומר של הכנה למתמ' חלק ב לשעבר) |
חשמל ומגנטיות לתלמידי אודיסאה. שנתי. 6 נ"ז. ד״ר חורחה מזרחי 77099
|
פרויקט. שנתי. ארז נחמנזון |
יום ה׳ |
|
|
|
|
15:00-16:45 |
חיזוק והעשרה (לימודי) |
מכניקה ויחסות פרטית לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 7 נ"ז. מיכל סחף 77100
|
אלגברה לינארית לתלמידי אודיסאה. שנתי. 6 נ"ז . ד״ר יוסי שמאי 80564 |
תורת המספרים האלמנטרית לתלמידי אודיסיאה. חלק ב'.4 נ"ז ד״ר אלכס גורביץ 80697 |
17:00-19:00 |
הכנה ללימודי מתמטיקה לתלמידי אודיסיאה | חלק א סמס. א. ד״ר אלכס גורביץ 80306 |
אינפי 1 לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 7 נ"ז. ד״ר יוסי שמאי 80137 |
חשמל ומגנטיות לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 6 נ"ז. ד״ר חורחה מזרחי 77099 |
פרויקט. שנתי. ארז נחמנזון
|
סמסטר ב׳ |
|
|
|
|
יום ב׳ |
|
|
|
|
15:00-16:45 |
הכנה ללימודים אקדמיים - מיכל רינת וחנה |
אינפי 1לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 7 נ"ז. ד״ר יוסי שמאי 80137 |
חשמל ומגנטיות לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 6 נ"ז. ד״ר חורחה מזרחי 77099 |
פרויקט. שנתי. ארז נחמנזון |
17:00-19:00 |
הכנה ללימודי מתמטיקה חלק ב 80305 (חומר חדש) | ד"ר. יוסי שמאי |
מכניקה ויחסות פרטית לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 7 נ"ז. מיכל סחף 77100 |
תורת המספרים האלמנטרית לתלמידי אודיסיאה. חלק א' ד״ר אלכס גורביץ סמס. ב 49697
|
פרויקט. שנתי. ארז נחמנזון |
יום ה׳ |
|
|
|
|
15:00-16:45 |
חיזוק והעשרה (הרצאות, פעילות חברתית) |
אינפי 1 לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 7 נ"ז. ד״ר יוסי שמאי 80137
|
חשמל ומגנטיות לתלמידי אודיסיאה. 6 נ"ז. שנתי. ד״ר חורחה מזרחי 77099 |
פרויקט. שנתי. ארז נחמנזון |
17:00-19:00 |
ממפי"ס – ד"ר חורחה מזרחי ללא נ"ז
|
מכניקה ויחסות פרטית לתלמידי אודיסיאה. שנתי. 7 נ"ז. מיכל סחף 77100 |
אלגברה לינארית לתלמידי אודיסאה. שנתי. 6 נ"ז . ד״ר יוסי שמאי 80564
|
פרויקט שנתי. ארז נחמנזון |
08.03 יום האודיסאית, לבנות כל השכבות, יתקיים בטכניון.
27-28.03 סמינר ארצי לשכבת יב׳, מחזור ה', יתקיים באוניברסיטה העברית גבעת-רם!!
06-07.04 סמינר ארצי לשכבת י׳, מחזור ז', יתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
10-12.04 סמינר ארצי לשכבת יא׳, מחזור ו', יתקיים בתל-חי.
06.06 סמינר ארצי לשכבת ט׳, מחזור ח', יתקיים בבר-אילן.
|
באודיסיאה |
באוניברסיטה |
חנוכה |
מיום שני, כ"ה בכסלו התשפ"ב, 29.11.2021 עד יום שלישי, ג' בטבת התשפ"ב, 07.12.2021. |
יום ראשון 5.12.2021 |
פורים |
חמישי י"ד באדר ב' התשפ"ב, |
חמישי-שישי 7-18.3.20221 |
פסח |
יום חמישי, ו בניסן התשפ"ב, 7.4.2022 עד יום שבת, כ"ב בניסן התשפ"ב, 23.4.2022. |
3-23.4.20221 |
יום העצמאות |
יום חמישי, ד' באייר התשפ"ב, 5.5.2022. |
רביעי-חמישי 4-5.5.2022 |
ל"ג בעומר |
יום חמישי, י"ח באייר התשפ"ב, 19.5.2022. |
אין |
חג השבועות |
שני, ז' בסיוון התשפ"ב, 6.6.2022 אסרו חג |
יום ראשון 5.6.2022 |
חופשת הסמסטר (למחזורים ו-ז) |
6.2.22 עד 20.2.22 |
14.1 עד 6.3 |
חופשת הסמסטר (למחזורים ה, ח) |
23.1.22 עד 20.2.22 |
14.1 עד 6.3 |
סיום שנת הלימודים | 24.06.22 | 24.06.22 |
מחנה קיץ משותף, בתחום המייק, למחזורים ו' וח' יתקיים בין התאריכים 26.06- 07.07
מעבר ללוח שנה אקדמי - האוניברסיטה העברית (לתלמידים הלומדים קורסים בפקולטה)
מחזור ח'
מועד א' 80305 מבוא ללימודי מתמטיקה ד"ר יוסי שמאי יום חמישי 28.07 15:00 שפרינצק 215
מועד ב' 80305 מבוא ללימודי מתמטיקה ד"ר יוסי שמאי יום חמישי 08.09 15:00 שפרינצק 214
מועד א' ממפיס ד"ר חורחה מזרחי יום חמישי 14.07 15:00 שפרינצק 215
מועד ב' ממפיס ד"ר חורחה מזרחי יום חמישי 25.08 15:00 שפרינצק 215
מחזור ז'
מועד א' מכניקה ד"ר מיכל סחף מועד א 20.7 9:00 שפרינצק 217
מועד ב' ד"ר מיכל סחף מכניקה 15.8 בשעה 13:30 שפרינצק 117
מועד א' אינפי ד"ר יוסי שמאי יום חמישי 28.07 15:00 שפרינצק 215
מועד ב' אינפי ד"ר יוסי שמאי יום חמישי 08.09 15:00 שפרינצק 214
מחזור ו'
מועד א' חשמל ד"ר חורחה מזרחי יום חמישי 14.07 15:00 שפרינצק 215
מועד ב' חשמל ד"ר חורחה מזרחי יום חמישי 25.08 15:00 שפרינצק 215
מועד א' לינארית יוסי יום חמישי 28.07 15:00 שפרינצק 215
מועד ב' לינארית יוסי יום חמישי 08.09 15:00 שפרינצק 214
כללים ותקנות תכנית אודיסיאה האוניברסיטה העברית- 2020 - תש"פ
*התקנון כתוב בלשון זכר מטעמי נוחות, אך מתייחס לכל המינים
קבלה לתוכנית אודיסיאה
תכנית אודיסיאה פתוחה להרשמה לתלמידי כיתות ח' מבתי הספר המוכרים על ידי משרד החינוך. תהליך הקבלה מורכב משלושה שלבים. על מנת להתקבל יש לגשת ולעבור את שלושתם. מדי שנה יפורסמו מועדי המבחנים המדויקים. למידע נוסף על תהליך הקבלה, ראו אתר המעבדות ע"ש בלמונטה ואתר מדעני העתיד.
רישום ותשלום
תכנית אודיסיאה הינה תכנית המסובסדת ברובה הגדול על ידי קרן מיימונידיס ומשרד החינוך. ההשתתפות העצמית של הורי התלמידים עומדת על 2000 ש"ח לשנה ו-500 ש"ח ללימודי הקיץ.
הנחות עובד אוניברסיטה
לא יינתן על ידי האוניברסיטה סבסוד נוסף על הקיים עבור שכר הלימוד בתכנית.
החזר במקרה של פרישה מהלימודים
מלגות
ניתן להגיש בקשה למלגה. קבלת המלגה הינה בהתאם לתנאים שקבע משרד החינוך ומטה מדעני העתיד.
דרישות והתנהלות
תכנית אודיסיאה הנה תכנית אקדמית, הדורשת מתלמידיה השקעה של זמן ומאמץ ומעניקה להם מעטפת תומכת, המסייעת לעמידה באתגרים הכרוכים בלימודים.
לוח שנת הלימודים
היעדרויות והשלמות
חובת נוכחות בשיעורי התכנית הינה 85%, כלומר, מותרת היעדרות משיעור אחד מ-8 לכל היותר. על התלמיד להגיש בקשה להיעדרותו במייל למנהלת התוכנית בטרם השיעור. על התלמיד מוטלת האחריות להשלים את החומר שהפסיד בעקבות היעדרותו.
חובות לימודיות
התנהגות
תלמידי התוכנית נדרשים לרמה גבוהה של ריכוז ומשמעת. תלמיד שיפגין בעיות התנהגות חוזרות, הפוגעות בסביבתו וביכולתו ללמוד, לא יורשה להמשיך את לימודיו בתוכנית.
פעילויות נוספות
התכנית כוללת פעילויות נוספות מלבד הלימודים השוטפים. פעילויות אלה כוללות סמינר ארצי שנתי, הנמשך יומיים או שלושה, השתלמויות במעבדות וימי גיבוש. בשנה האחרונה ללימודים בתכנית מתקיימת נסיעה בת שבוע למאיץ החלקיקים בסרן. פעילויות אלה הן חלק מדרישות התוכנית וההשתתפות בהן היא חובה.
תקשורת תלמידים והורים עם הצוות
הקשר הישיר בין צוות אודיסיאה לתלמידי התכנית מהווה חלק מהעצמת התלמידים בתכנית והכנתם ללימודים אקדמיים. בנוסף, מתקיים שיתוף פעולה עם ההורים ובתי הספר.
קשר עם בתי הספר
תכנית אודיסיאה מתקיימת בשיתוף פעולה עם משרד החינוך ותלמידיה הם תלמידים במערכת החינוך.
תכנית אקדמיה בתיכון
תכנית אקדמיה בתיכון מאפשרת לתלמידי אודיסיאה לקבל ציון בגרות ב- 5 יחידות במתמטיקה ובפיסיקה בהתבסס על ציוניהם בקורסים בתכנית, ללא צורך לגשת לבחינות הבגרות בפועל, ועל פי תכנית המרה, הכוללת בונוסים שנקבעו מראש. המשתתפים בתוכנית אקדמיה בתיכון, באישור ביה"ס בלבד, אינם מחויבים להשתתף בשיעורי מתמטיקה ופיסיקה בבית הספר, החל מתחילת כיתה י"א. למידע מלא על המרת הציונים ראו באתר משרד החינוך.
במהלך השנה הראשונה ניתנים שני קורסי מבוא במתמטיקה שמספריהם בשנתון 80305 80306. ציון 80 בקורסים אלה הינו תנאי להשתתפות בתכנית אקדמיה בתיכון במקצוע המתמטיקה ובמקצוע הפיסיקה. ועדת ההיגוי של משרד החינוך תוכל לדון במקרים בהם קיבל התלמיד ציון הנמוך מ 80 בלא יותר מ 3 נקודות ולהחליט האם, על אף שאינו עומד בציון הסף, יוכל התלמיד להשתתף בתכנית אקדמיה בתיכון.
לכל אחד מבתי הספר רכז תכנית אקדמיה בתיכון שיעמוד בקשר עם צוות התכנית.
חשוב לציין שחומר הלימודים בתכנית שונה מהחומר הנלמד לבגרות בכיתת הלימוד בבית הספר. תלמידי אודיסיאה המעוניינים בכך יכולים לגשת לבחינת הבגרות במתמטיקה במסגרת ביה"ס בכיתה י׳ באופן שיגשו למתכונות ביחד עם יא׳ ויב׳, במידה ואין הדבר יוצר עליהם עומס מיותר.
תלמיד העומד בדרישות הסף והמעוניין להשתתף בתכנית אקדמיה בתיכון מחוייב ללמוד בכיתת הלימוד עד תום כיתה י׳. התלמיד יקבל החלטה בכיתה יא׳ באשר להמרת הבגרות בציוניו בקורסים ויודיע לצוות אודיסיאה על החלטתו. על התלמיד להעביר מכתב לאישור ההמרה על ידי רכז בית הספר.
במקרה שתלמיד ביקש המרה והחליט, בנוסף, לגשת לבחינת הבגרות, משרד החינוך יבחר את הציון הגבוה מבין השניים.
מעמד התלמידים באוניברסיטה
הטבות
תלמידי התכנית הינם סטודנטים במעמד מיוחד. הם מקבלים כרטיס סטודנט, המקנה הנחות סטודנט במקומות המעניקים הנחות אלה, לדוגמה בבתי קולנוע. עם זאת, התלמידים אינם זכאים להטבות אגודת הסטודנטים, כגון הנחה במרכז הספורט קוסל. זאת משום שעל פי נהלי אגודת הסטודנטים, אינם יכולים להיות חברים בה, בהיותם תלמידים.
השתתפות בקורסים מחוץ לתכנית
החל מסמסטר ב' של השנה השניה בתכנית יוכלו תלמידים המעוניינים בכך לבקש לקחת קורסים בפקולטה בתחום המדעים המדויקים. מקומם של התלמידים בקורסים הוא על בסיס מקום פנוי.
לימודי המשך כסטודנטים
קבלה של בוגרי אודיסיאה לאוניברסיטה באפיק מעבר
בתום 4 שנות הלימוד בתכנית, היה ויבקש התלמיד להירשם לאוניברסיטה יוכל להתקבל לשנה ב' במסלול אפיק מעבר. מסלול זה מאפשר לתלמידים שלמדו היקף מסוים של נקודות זכות שלא כסטודנטים מן המניין באוניברסיטה העברית (למשל, באוני' הפתוחה או באודיסיאה) להתקבל על סמך ציוניהם להמשך התואר כסטודנטים מן המניין באוניברסיטה העברית (קבלה ללא פסיכומטרי). קבלה באפיק זה מוגבלת לאותם חוגים שלמדו בתכנית. ראו מידע נוסף על אפיק מעבר כאן
ראו נהלים ופרטים נוספים הקשורים לתלמידי תיכון כאן
מידע ופרטיות
על פי נהלי משרד החינוך, פרטי התלמידים הנמסרים לצוות התוכנית חסויים ולא יועברו לגורם שלישי מחוץ לאוניברסיטה ולמרכז מדעני העתיד ללא הסכמת הורי התלמידים. מספרי טלפון וכתובות מייל של התלמידים והוריהם ישותפו בין ההורים והתלמידים על מנת לאפשר יצירת דפי קשר, קבוצות באפליקציות מסרים וכדומה.
שימוש בצילומים ברשתות חברתיות
במהלך ההשתתפות בתכנית ובעיקר במסגרת פעילות חברתית אנו נוהגים לצלם צילומים חווייתיים של התלמידים, אשר מועלים לרשתות החברתיות. יש לשים לב, כי כבר בעת ההרשמה לתכנית נדרשים הורי התלמידים לאשר, או לא, שימוש בצילומים בידי האוניברסיטה ומרכז מדעני העתיד.
רחלי פאר מחזור ו׳ אומרת ש...
לוח פעילות קיץ תשפ"א
|
יום א 04.07 |
יום ב' 05.07 |
יום ג' 06.07 |
יום ד'07.07 |
יום ה'08.07 |
יום א'11.07 |
יום ב'12.07 |
יום ג' 13.07 |
יום ד'14.07 |
יום ה' 15.07 |
8:30 |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ח’ שיחת פתיחה. פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ בוחן בפיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ בוחן במתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מבחן מסכם אולם לוין |
|
10:30 |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
מחזור ו’ מחקר |
08:30- 16:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות נסיעה למכוורת קיבוץ רבדים |
10:00- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
10:00- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
10:00- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
08:30- 16:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות נסיעה למכוורת קיבוץ רבדים |
10:00- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
10:00- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
08:30- 16:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות נסיעה למכוורת קיבוץ רבדים |
10:00- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
8:30-15:00 מחזור ז’ האקתון דבוראות נסיעה למכוורת קיבוץ רבדים |
|
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מתמטיקה אולם לוין |
מחזור ח’ פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ פיסיקה אולם לוין |
מחזור ח’ מבחן מסכם +שיחת סיכום אולם לוין |
|
12:30 |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
ארוחת צהרים |
|
- 16:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות מכוורת קיבוץ רבדים |
- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
- 16:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות מכוורת קיבוץ רבדים |
- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
- 16:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות מכוורת קיבוץ רבדים. |
- 15:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות במרכז שוורץ רייזמן בגבעת רם |
- 14:30 מחזור ז’ האקתון דבוראות מכוורת קיבוץ רבדים. |
13:15- 15:00 |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה ד
כימיה קבוצה ג
פיסיקה קבוצה ב ראיונות אישיים קבוצה א |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה ד
כימיה קבוצה ג
פיסיקה קבוצה ב ראיונות אישיים קבוצה א |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה ג
כימיה קבוצה ד
פיסיקה קבוצה א ראיונות אישיים קבוצה ב |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה ג
כימיה קבוצה ד
פיסיקה קבוצה א ראיונות אישיים קבוצה ב |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה ב
כימיה קבוצה א
פיסיקה קבוצה ד
ראיונות אישיים קבוצה ג |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה ב
כימיה קבוצה א
פיסיקה קבוצה ד
ראיונות אישיים קבוצה ג |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה א
כימיה קבוצה ב
פיסיקה קבוצה ג
ראיונות אישיים קבוצה ד |
מחזור ח’ מעבדות ביולוגיה קבוצה א
כימיה קבוצה ב
פיסיקה קבוצה ג
ראיונות אישיים קבוצה ד |
מחזור ח’ ראיונות אישיים השלמה כל הקבוצות |
|
15:00 – 16:30 |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות בחשמל מחזור ה |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות במכניקה מחזור ו’ |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות בחשמל מחזור ה |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות במכניקה מחזור ו’ |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות בחשמל מחזור ה |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות במכניקה מחזור ו’ |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות בחשמל מחזור ה |
מחזור ח’ עבודה על תרגיל הבית בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
מעבדות במכניקה מחזור ו’ |
מחזור ח’ למידה לקראת מבחן מסכם, בליווי סטודנטים מהתוכנית, אולם לוין
|
15:00- 17:00 הצגת פוסטרים מחזור ו' הצגת תוצרים מחזור ז' אולם ורחבת ברטר |
17:00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17:00 מסיבת סיום שמיניסטים והצגת פרויקטיסיאה |
הערות:
מחזור ו': שעות המחקר, 4 בסה"כ, יקבעו בתאום החוקרים עם הסטודנטים, בשעות הבוקר/הצהריים ולא יאוחר מהשעה 15:00.
15.07 הוא היום האחרון לסדנת הקיץ בו :
מועמדים למחזור ח' בתכנית, יסיימו את לימודיהם בשעה 13:15, בתום המבחן המסכם ולאחר ארוחת הצהריים.
עבור יתר המחזורים – יתקיימו אירועי סיום השנה החל מהשעה 15:00 ועד לשעה 17:00 :
הצגת פוסטרים מדעיים/מצגות ברחבת ברטר ע"י סטודנטים ממחזור ו', בהשתתפות החוקרים המלווים.
הצגת תוצרי האקתון דבוראות, ע"י סטודנטים ממחזור ז', בליווי של ארז, אחראי תחום מייק, יזמות וטכנולוגיה, בתכנית.
בשעה 17:00 מסיבת סיום! לסטודנטים ממחזור ד'.
כל אירועי הסיום יתקיימו בהשתתפות כלל הסטודנטים בתכנית, מסיבת הסיום בהשתתפות כלל הסטודנטים והורי תלמידי מחזור ד'.
תכנית אקדמיה בתיכון מאפשרת לתלמידי אודיסיאה לקבל ציון בגרות ב-5 יחידות מתמטיקה ופיסיקה בהתבסס על ציוניהם בקורסים בתכנית, ללא צורך לגשת לבחינות הבגרות בפועל, ועל-פי תכנית המרה, הכוללת בונוסים שנקבעו מראש.
המשתתפים בתכנית אקדמיה בתיכון, באישור בית הספר בלבד, אינם מחוייבים להשתתף בשיעורי מתמטיקה ופיסיקה
בבית- הספר החל מתחילת כיתה י"א.
מסלול אקדמיה בתיכון באוניברסיטה העברית
טבלת ההמרה מתמטיקה 5 יח"ל ירושלים (פתוח לרישום לתלמידי אודיסיאה בלבד)
המסלול מיועד לתלמידי אודיסיאה, בציון 80 בקורסים המקדימים: הכנה ללימודי מתמטיקה חלק א' 80306 וב' 80305
מקצוע בגרות |
סה"כ יחידות בגרות |
סמל שאלון בגרות |
קורסים |
% הציון לחישוב הציון הסופי |
מספר קורסים |
מתמטיקה |
5 |
035581 |
הכנה ללימודי מתמטיקה א' (80306) (ללא נ"ז) |
30
30
|
|
הכנה ללימודי מתמטיקה ב' (80305) (ללא נ"ז)
|
4 |
||||
035582 |
חשבון אינפיניטסימלי (80137) (7 נ"ז) |
20 |
|
||
תורת המספרים האלמנטרית (80697) (4 נ"ז) |
20 |
|
טבלת ההמרה פיסיקה 5 יח"ל ירושלים (פתוח לרישום לתלמידי אודיסיאה בלבד)
המסלול מיועד לתלמידי אודיסיאה, בציון 80 בקורסים המקדימים: הכנה ללימודי מתמטיקה חלק א' 80306 וב' 80305
|
סה"כ יחידות בגרות |
סמל שאלון בגרות |
קורסים |
% הציון לחישוב הציון הסופי |
מס' קורסים |
פיסיקה |
5 |
036-361 |
מכניקה ויחסות פרטית 77100 (7 נ"ז)
|
30 |
2 קורסים 2 מעבדות |
036-371 |
חשמל ומגנטיות (77099) ( 6 נ"ז) |
25 |
|||
036-376 |
מעבדות בפיסיקה: מכניקה (77090) (ללא נ"ז) |
15 |
|||
|
|
036-283 |
מעבדות בפיסיקה: חשמל ומגנטיות קרינה חומר (77091) |
30 |
|
טבלת ההמרה עבודת גמר בבקרת מערכות הנדסיות מגמת הנדסת מכונות 5 יח"ל ירושלים (פתוח לרישום לתלמידי אודיסיאה בלבד)
המסלול מיועד לתלמידי אודיסיאה, בציון 80 בקורסים המקדימים: הכנה ללימודי מתמטיקה חלק א' 80306 וב' 80305
|
סה"כ יחידות בגרות |
סמל שאלון בגרות |
קורסים |
% הציון לחישוב הציון הסופי |
מס' קורסים |
בקרת מערכות הנדסיות |
5 |
819589 |
הכנה לפרויקט בתחום הנדסת מכונות
|
2 קורסים |
|
פרויקטיסיאה פרויקט בתחום הנדסת מכונות |
לקריאה נוספת אתר משרד החינוך
|
|
"אלפא" הינה תוכנית חדשנית לתלמידים מחוננים בחינוך העל יסודי (כיתות י' ו-יא), המאפשרת למשתתפים בה להשתלב בעולם המחקר המדעי העכשווי.
התכנית גובשה במטרה לענות על הצרכים הייחודיים של תלמידים מחוננים ומצטיינים תוך כדי העשרת עולם הידע המדעי שלהם, חשיפתם למחקר מדעי ברמה גבוהה והקניית הכישורים הנדרשים לגיבוש מחקר מדעי עצמאי ועבודת מחקר ברמה אקדמית.
התפישה העומדת בבסיס התוכנית היא להציע לתלמידים חוויה אינטלקטואלית משמעותית, בשילוב עם פעילות חברתית (כולל תמיכה רגשית) מתוך מטרה לאפשר להם להתפתח בו-זמנית בשני כיוונים אלו. עבודת המחקר אותה מבצעים וכותבים התלמידים במסגרת התכנית, יכולה להמיר בחינת בגרות באחד ממקצועות המדעיים המוגברים (5 יחידות לימוד) ו/או לעמוד בפני עצמה כמקצוע מוגבר.
התכנית כוללת שני מחנות קיץ(כולל לינה) ומפגשים שבועיים במשך שנת הלימודים.השתתפות בתכנית היא ללא תשלום.
מסגרת התכנית
תכנית "אלפא" במעבדות בלמונטה באוניברסיטה העברית מיועדת לתלמידים הלומדים בכיתה ט'. התוכנית כוללת ארבעה שלבים:
-מחנה קיץ ראשון בתום כיתה ט': במהלך שבועיים מרוכזים ייחשפו התלמידים לתחומי המדע השונים, יתנסו בעבודת המחקר, ישמעו הרצאות ויצאו לסיורים במעבדות המחקר האוניברסיטאיות.
בנוסף יהנו התלמידים מפעילויות חברתיות מגבשות ופיתוח מיומנוית המאה העשרים ואחת
-שנת מחקר ראשונה במהלך כיתה י' : בשנה זאת יעסקו התלמידים במחקר מדעי חדשני ומתקדם באחת ממעבדות האוניברסיטה העברית (בקמפוסים השונים), בהנחיית סטודנט לתואר שלישי
-מחנה קיץ שני בתום כיתה י': במהלך שבעיים מרוכזים אלו יתקדמו התלמידים באופן מואץ בתהליך המחקר האישי, יתחילו בכתיבת עבודת הגמר ויהנו מפעילות חברתית עניפה
-שנת מחקר שנייה במהלך כיתה י"א : סיום כתיבת העבודה והגשתה
מבנה התכנית:
מחנה הקיץ 26.6-7.7/2022
תהליך המיון :
מועדי ההרשמה: 14.11.2021- 4.02.2022
שלב ב' - מבחן מדעני העתיד יתקיים בסוף חודש ינואר תחילת פברואר 2022
שלב ג' מחנה הקיץ 26.6-7.7/2022
מבחן מאלו באוניברסיטה העברית יתקיים ביום שישי ה 28.1.22 כ"ו בשבט תשפ"ב בשעה 9.30
תהליך המיון והקבלה לתכנית ומועדי מבחני המיון למועמדים למחזור ז' תשפ"ב
תהליך המיון מיועד לתלמידי כיתות ט'. הלימודים בתוכנית יחלו בכיתה י'.
תהליך המיון כולל 4 שלבים, לפי המועדים המפורטים*
תלמידים שיעברו בהצלחה את מרכז הערכה יקבלו הודעה לתיבת המייל שלהם ויזומנו למחנה הקיץ.
___________________________________________________________________________________________________________
גונן צימרמן, מצור יגאל, תלמיד כיתה י"א מהכפר הירוק ע"ש לוי אשכול ברמת השרון הציג מחקר חדשני וייחודי בתחום המתמטיקה עמו זכה במקום הראשון בתחרות מדענים ומפתחים צעירים לשנת 2017 שמנהל המוזיאון למדע ע"ש בלומפילד. גונן צימרמן הוא תלמיד תכנית 'אלפא' של האוניברסיטה העברית בירושלים ואת מחקרו ביצע במסגרת התכנית בהנחייה של פרופ' יונתן ברויאר מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
התחרות הינה חלק מתוכניות המחקר והפיתוח של האיחוד האירופי לעידוד ושיתוף פעולה בין מדענים צעירים באירופה וישראל, ושל התחרות העולמית היוקרתית אינטל אייסף Intel-ISEF בארה"ב. התחרות נתמכת על ידי משפחת גורן-מונטי-פרארי באמצעות The Jerusalem Foundation ומשרד החינוך – מינהל תקשוב, טכנולוגיה ומערכות מידע והיא מתקיימת בשיתוף עם האקדמיה הלאומית למדעים, האיחוד האירופי וחברת Intel Israel. הנבחרת הישראלית מנתה 10 בני נוער מכל רחבי הארץ, השתתפה בתחרות העולמית שהתקיימה השנה בלוס אנג'לס והתמודדה מול 1,800 בני נוער מ75 מדינות ברחבי העולם.
_______________________________________________________________________________________________________
איתי עדן, תלמיד מחזור א', עשה פרוייקט במעבדה הפליאומגנטית שבמכון למדעי כדה״א בהנחייתה של הדוקטורנטית יעל אברט בנושא תיארוך ארכיאומגנטי של מבנה שרוף בתל מגידו. הפרוייקט זכה במקום הראשון בארץ בתחרות מדענים צעירים שהתקיימה שנה שעברה
https://campaign.huji.ac.il/blog-node/alpha-students-win-big
איתי נבחר לייצג את ישראל בתחרות מדענים צעירים בינ״ל שהתקיימה בדבלין בחודש שעבר והוא זכה בפרס מאוד מכובד (!) :
https://eucys2018.com/project_details?id=123
________________________________________________________________________________________________________
![]() |
![]() |
![]() |
__________________________________________________________________________________________________________
כותבים עלינו ש...
_________________________________________________________________________________________________________
דור העתיד של החוקרים כבר כאן
לכתבה המלאה ב- ynet
________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________
"מרגש אותי לעסוק בפיתוחים שיכולים להוביל לפריצת דרך"
לכתבה המלאה ב- ynet
_________________________________________________________________________________________________________
הצצה למחנה הקיץ של תכנית אלפא- בתכנית של פולה וליאון
_________________________________________________________________________________________________________
נועה יפה תלמידת התכנית 'אלפא' מתראיינת ל'אנשים'
_________________________________________________________________________________________________________
מה הפיתרון לחיידקים שמפתחים עמידות לאנטיביוטיקה?
לכתבה המלאה ב- ynet
![]() |
![]() |
"אידיאה" הינה תוכנית חדשנית לתלמידים מחוננים בחינוך העל יסודי (כיתות י' ו-יא), המאפשרת למשתתפים בה להשתלב בעולם המחקר ההומניסטי העכשווי.
התכנית גובשה במטרה לענות על הצרכים הייחודיים של תלמידים מחוננים ומצטיינים תוך כדי העשרת עולם הידע ההומניסטי שלהם, חשיפתם למחקר ברמה גבוהה במדעי החברה ובמדעי הרוח והקניית הכישורים הנדרשים לגיבוש מחקר עצמאי ועבודת מחקר ברמה אקדמית.
התפישה העומדת בבסיס התוכנית היא להציע לתלמידים חוויה אינטלקטואלית משמעותית, בשילוב עם פעילות חברתית (כולל תמיכה רגשית) מתוך מטרה לאפשר להם להתפתח בו-זמנית בשני כיוונים אלו.
אודות התכנית
התכנית פועלת בשיתוף פעולה הדוק ומשמעותי בין מעבדות בלמונטה, האוניברסיטה העברית לנוער בקמפוס גבעת רם והפקולטה למדעי הרוח בקמפוס הר הצופים. הלימוד והמחקר בפקולטות למדעי הרוח והחברה מבטאים את הצורך העמוק הקיים בקרב רבים מאתנו להכיר את רוח האדם, את תולדותיו, ואת הגותו. מכאן יצמחו אלה אשר ישפיעו באופן מרחיק לכת על התפתחות השפה, על דרכי החשיבה, על זרמי הרוח ועל הערכים המכוננים את חיינו ותרבותנו. אנו מאמינים כי שילוב בין הניסיון המצטבר בהפעלת תכניות מצוינות באוניברסיטה העברית לנוער ובין הידע האקדמי הנרחב בפקולטה למדעי הרוח יוביל ליצירת תכנית המטפחת את הדור הבא של מובילי הדעה בארץ.
מסלול
מסגרת התכנית המוצעת:
סוף כיתה ט:
מחנה הקיץ הראשון שיערך בתאריכים 24.7.22-5.8.22
המחנה ייערך בבית ברטר בקמפוס גבעת רם ויימשך שבועיים, ישמש לגיבוש הקבוצה ולחשיפה משמעותית לתחומי מחקר ולשאלות יסוד בתחומי מדעי הרוח וחקר החברה והתרבות. במחנה יוצגו לתלמידים גישות דיסציפלינריות שונות בתחומי מדעי הרוח והחברה לכמה בעיות יסוד ספציפיות בחקר התרבות וההגות האנושית. במחנה ישולבו הוראה אקדמית ומעשית, מפגשים עם חוקרים וחשיפה לעולם המחקר, סיורים, הצגת נושא נבחר, ופעילויות חברתיות אינטנסיביות.
כיתה י:
כל תלמיד יבחר נושא למחקר על פי העדפותיו ונטיות ליבו, ישובץ למנחה מטעם האקדמיה ויחקור את הנושא באופן אישי ובהנחיה פרטנית. בנוסף למחקר האישי ישתתפו התלמידים במפגשים קבוצתיים על פי תחומי הדעת השונים ובהם יעמיקו בנושאים השונים במדעי הרוח, התרבות והאומנות.
לימוד מעמיק על פי תחומים שונים במדעי הרוח והחברה:
במהלך כיתה י' יתבצע לימוד קבוצתי מעמיק על פי התחומים השונים במדעי הרוח והחברה, מתוך מטרה לתת הכשרה הומניסטית רחבה ככל האפשר. בין השאר ילמדו תכנים בספרות, היסטוריה, תקשורת, סוציולוגיה, פילוסופיה, אומנות ועוד.
לקראת אמצע כיתה י' יתחיל מחקר אישי, ובו העמקה נוספת בתחום המחקר האישי של כל תלמיד.ה. יושם דגש על ההיבטים הבאים:
• היבטים מתודולוגיים ואתיים של המחקר האיכותני;
• מקצועו של החוקר/ת: גישות וכלים למחקר איכותני במקצועות ההומניסטיים.
• ניתוח טקסטים בעברית ובאנגלית;
• פיתוח מיומנויות ראשונות של כתיבה מדעית;
• פעילות חברתית המשמשת להעמקת הקשר בתוך הקבוצה באמצעות מפגשים בינאישיים מעמיקים ולמידת מיומנויות משוב, יחוזקו האינטימיות והשיח הרגשי בקבוצה.
מחנה הקיץ השני – העמקת המחקר האישי
המחקר האישי וכתיבת עבודת הגמר תוך שיפור מיומנות הצגת המחקר ומתן ביקורת למחקרי עמיתים. מבחינה חברתית, העמקת הקשר בין חברי הקבוצה בפרט, את הקשר לקהילת אידאה ולקהילה הישראלית בכלל. במהלך שבועיים מרוכזים יעבדו התלמידים עם המנחים האישיים. הרכזים התחומיים יעברו בקרב צוותי העבודה על מנת לסייע ולנטר את התהליך. תודגש החשיבות של הכתיבה שתעשה כחלק מובנה בתהליך המחקר.
כיתה יא:
במהלך שנה זו ימשיכו התלמידים את עבודת המחקר שלהם ויעסקו באינטנסיביות בכתיבה המדעית לכדי הגשת תיזה גמורה שתעבור שיפוט פנימי ע"י המנהל/ת האקדמי/ת והמנהל/ת הפדגוגי/ת לפני שתוגש למשרד החינוך. בנוסף, התלמידים יציגו את מחקריהם בפני עמיתים. שמונה הסדנאות שיתקיימו בשנה זו יתמקדו בקריאה ביקורתית ובהקניית מיומנויות הפרזנטציה המדעית ומישובה. בנוסף, בימי חופשות מבתי הספר (חנוכה ופסח) נערוך ימים מרוכזים הכוללים לינה ובהם פעילות אקדמית וחברתית בתוך ו/או מחוץ לקמפוס. לקראת סוף השנה נערוך אירוע סיום חגיגי שיכלול הצגת המחקרים בהשתתפות התלמידים ומשפחותיהם.
תהליך המיון
תנאי קבלה ותהליך המיון
התכנית מיועדת לבוגרי כיתות ט' בעלי יכולת לימודית טובה מאוד, מוטיבציה גבוהה והתנהגות טובה מאוד.
שלב ראשון
הרישום לתוכנית החל ב-14 בנובמבר 2021 ויסתיים ב-16 בינואר 2022.
הרישום לתוכנית דרך אתר מרכז מדעני העתיד
מספר ימים לאחר ההרשמה תקבל/י אימייל בו יצוינו שם משתמש וסיסמה.
יש להיכנס לאזור האישי באתר התכנית ולצרף את הקבצים הבאים:
תמונה
גיליון ציונים אחרונה מבית הספר (רק סריקה ברורה הכוללת שם התלמיד, שם ביה"ס וחותמת ביה"ס יקלטו לטובת המועמדות של התלמיד)
אישורי אבחון ליקויי למידה לתלמידים המבקשים תוספת זמן למבחן המיון הראשון (מבחן מדעני העתיד)
מומלץ לאסוף ולהכין את החומרים הנ"ל מוקדם ככל האפשר כדי שתוכל/י לצרף אותם באזור האישי כאשר תישלח הודעה בנושא.
שלב שני
לאחר הרישום לתוכנית, תקבלו הזמנה למבחן מאל"ו שיתקיים באוניברסיטה העברית
ביום שישי ה-28.1.22 בשעות הבוקר.
פרטים נוספים, כולל פרטים על היבחנות באנגלית או ערבית, הארכת זמן לזכאים וכו' ימסרו בהמשך.
שלב שלישי
מבחן מיון שני: מועד יפורסם בהמשך
ראיון אישי
שלב רביעי - מחנה הקיץ למחזור ד' (בוגרי.ות כיתה ט') 24.7.22-5.8.22
התכנית מורכבת מהשלבים הבאים:
מחנה קיץ ראשון בסוף כיתה ט׳ - מהווה שלב מיון לתכנית
שנת מחקר ראשונה במהלך כיתה י'
שנת מחקר שנייה במהלך כיתה יא
*עשויים להיות שינויים במועדי המיונים
![]() |
![]() |
![]() |
הפעולות שצריך לעשות כדי להציל את כדור הארץ לכתבה המלאה ב- ynet |
![]() |
הצעירים שמגלים עניין במדעי הרוח לכתבה המלאה ב- ynet |
![]() |
האם יש מוזיקת מחאה בישראל? הרצאה מצולמת של תמר קרסיק (מחזור ב') לכתבה המלאה ב-mako |
|
|
|
הודיה אלגאוי, נעים להכיר! |
|
|
![]() |
הודעת זכייה לתום וינר (מחזור א'), פרס ון ליר מכון ואן ליר |
"מדען צריך לעבוד מתוך סקרנות ואם יש לו סקרנות להבנת תהליכים משמעותיים, יש לו סיכוי גם לזכות בפרס נובל" (עדה יונת, כלת פרס נובל לכימיה).
מצוינות למדע היא תוכנית ייחודית שנועדה לחשוף תלמידות מחוננות ומצטיינות לתחומי המדעים המדויקים ולהוות תכנית הזנק לימודית.
תכנית זו מעניקה למשתתפותיה הזדמנות להרחיב את ידיעותיהן במדעים מדויקים: מתמטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב, בדגש על למידה חווייתית והתנסותית. בתכנית ניתן דגש על פיתוח מיומנויות וכישורים קוגניטיביים, אישיים ובינאישיים, ויצירת בסיס לקראת לימודים אקדמיים.
התכנית היא תכנית שנתית, מאמצע כיתה ז' ועד אמצע כיתה ח'.
הלימודים יתקיימו בקמפוס האוניברסיטה העברית בגבעת רם בירושלים, בימי רביעי, החל מה- 2 במרץ 2022, כ"ט באדר א' תשפ"ב, בין השעות 15:00-19:00.
התוכנית מסובסדת במלואה.
התכנית מופעלת על ידי מרכז מדעני העתיד, האוניברסיטה העברית לנוער, ובשיתוף משרד החינוך.
"החיים לא קלים לאף אחד מאיתנו. אז מה? אנחנו חייבות להתמיד ומעל הכל להיות בטוחות בעצמנו. אנחנו חייבות להאמין שאנחנו מאוד מוכשרות במשהו, ואת המשהו הזה להשיג".
מארי קירי, זוכת פרס נובל לפיזיקה (1903) ולכימיה (1911)
פורצות דרך – יזמות, סולידריות ומצוינות במדע – ד"ר אודליה דיין-גבאי
מטרת המפגשים היא לעורר בתלמידות את תחושת המסוגלות האישית, לפתח את כישוריהן האישיים והחברתיים, לעורר בהן מוטיבציה ליזום ולחשוב מחוץ לקופסא, ללמד אותן לכוון גבוה תוך שהן מקדמות את עצמן ואחת את השניה.
לשם כך, המפגשים יספקו להן:
מבוא לפיסיקה של גלים ושימושיהם – ד"ר מיכל סחף
שילוב של למידה חווייתית והכנה ללימודים אקדמיים בתחום הפיסיקה. ניסויים, הדגמות, המחשות מחיי היום-יום וגם תרגילים ומבחנים
בין הנושאים:
גלים בחומר, גלי קול, כלי נגינה, תופעות גליות (התאבכות, החזרה), אופטיקה גאומטרית (מראות, עדשות), מבוא לגלים אלקטרומגנטיים
מתמטיקה כפי שלא תלמדו בבית הספר – זוהר ינין, גיא ספיר
שילוב של למידה חווייתית והכנה ללימודים אקדמיים בתחום המתמטיקה. דוגמאות, המחשות, עבודה עצמאית ובצוות וגם תרגילים ומבחנים
בין הנושאים:
מהי שפה מתמטית? מהי הוכחה מתמטית? טעימה מתוך תורת המספרים, גרפים, קומבינטוריקה, תורת הקבוצות
*שנה שניה תהיה בדגש פיסיקה ומדעי המחשב
נוכחות מלאה בשיעורים ובפעילויות והשלמת חומר לפי הצורך
הגשת עבודות, תרגילים והשתתפות במבחנים
החומר הלימודי, הגשת תרגילי בית וכיוצא בזאת נעשים דרך מערכת הmuddle.
תהליך התחברות למערכת :
כניסה בקישור : https://muddle2.cs.huji.ac.il/ru21/login/index.php
הזנת שם משתמש (המייל איתו נרשמתן לתכנית)
הזנת סיסמה - סיסמה ראשונית זמנית : changeme, לאחריה תתבקשו ליצור סיסמה משלכן, אנא זיכרו אותה.
מפגש מספר |
ימים |
תאריך לועזי |
תאריך עברי |
1 |
רביעי |
02/03 |
כט' באדר א' |
2 |
רביעי |
09/03 |
ו' באדר ב' |
3 |
רביעי |
23/03 |
כ' באדר ב' |
4 |
רביעי |
30/03 |
כז' באדר ב' |
5 |
רביעי |
06/04 |
ה' בניסן |
6 |
רביעי |
27/04 |
כו' בניסן |
7 |
רביעי |
11/05 |
י' באייר |
8 |
רביעי |
25/05 |
כד' באייר |
9 |
רביעי |
01/06 |
ב' בסיון |
10 |
רביעי |
08/06 |
ט' בסיון |
11 |
רביעי |
15/06 |
טז' בסיון |
12 |
רביעי |
22/06 |
כג' בסיון |
13 |
רביעי |
29/06 |
ל' בסיון |
14 |
רביעי |
06/07 |
ז' בתמוז |
מועד |
ימים |
תאריך לועזי |
תאריך עברי |
פורים |
רביעי |
16/03 |
יג' באדר ב' |
פסח |
רביעי |
13/04 |
יב' בניסן |
יום הזיכרון לחללי צה"ל/ערב יום העצמאות |
רביעי |
04/05 |
ג' באייר |
ל"ג בעומר |
רביעי |
18/05 |
יז' באייר |
חופש גדול החל מ- |
חמישי |
07/07 |
ז' בתמוז |
סמינר קיץ – יתקיים בסוף כיתה ז' (תאריך מדויק יתפרסם בהקדם)
מדובר בסמינר לימודי וחברתי אשר יתקיים במשך 2 ימים מלאים כולל לינה. במסגרת הסמינר יחשפו התלמידות באופן חוויתי ומעשי למגוון תחומים בנושאים הנלמדים (פיסיקה ומתמטיקה). במהלך הסמינר יושם דגש על מיומנויות חקר, פתרון בעיות, חשיבה יצירתית, חשיבה ביקורתית ויכולת ביטוי ועמידה מול קהל. כמו גם פעילויות לחיזוק הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות וגיבוש הקבוצה.
ד"ר אודליה דיין-גבאי
מנהלת התכנית
02-6584183
(שעות קבלה טלפוניות ימי רביעי 10:00-14:00)
girlsinscience@savion.huji.ac.il
ד"ר מיכל סחף
מנהלת אקדמית
זוהר ינין
מלמדת מתמטיקה בתכנית
גיא ספיר
מלמד מתמטיקה בתכנית
אורי ולדמן
מדריך חברתי בתכנית
כיתות מצטיינים מקובצות ללמידה ממוקדת תחום. התכניות מיועדות לתלמידי העיר ירושלים המגלים סקרנות ויכולות למידה גבוהות, ואשר הומלצו על ידי בתי הספר.
במסגרת התכנית תלמד קבוצה נבחרת של עד 20 תלמידות ותלמידים. הקורס מיועד לתלמידי כיתה י"א, הלומדים מתמטיקה ופיזיקה ברמה של 5 יח"ל. כמו כן, נדרשת רמה גבוהה של קריאה באנגלית.
הקורס הנו דו שנתי ויימשך עד סוף כיתה י"ב. מדי שבוע יתקיים מפגש אחד במשך ארבע שעות הוראה רצופות. תצפיות וסיורים יתקיימו גם מחוץ לשעות הרגילות.
הכיתה העל אזורית ללימודי ביוטכנולוגיה
"המחקר, הפיתוח והשימוש במערכות ביולוגיות, לתהליכי ייצור או אנליזה בתחומי התעשייה, הרפואה והחקלאות, נקרא - ביוטכנולוגיה. מערכות אלו כוללות בעיקר מערכות תאים (חיידקים, שמרים, פטריות, אצות, ותאים ורקמות מצמחים ומבעלי חיים) או אנזימים וחומרים אחרים המופקים מהם. בביוטכנולוגיה נעשה שילוב של שטחי מדע משלימים מתחומי הביולוגיה, ההנדסה והכימיה."
(מתוך האתר ביוטק - סביבת למידה מתוקשבת בביוטכנולוגיה).
תכנית הלימודים התלת שנתית (י'-יב') במגמה חושפת את התלמידים לענף מדעי חדשני ומרתק, הכולל ידע מדעי ממגוון תחומים, ומהווה חזית מדעית במחקר ובפיתוח. בנוסף לתכנים העיוניים, כוללת תכנית הלימודים התנסות בעבודת מעבדה, יציאה לסיורים בתעשיה הביוטכנולוגית ובמוסדות מחקר, וקריאה מדעית בנושאים מגוונים.
בחינת הבגרות בביוטכנולוגיה:
הלימודים במגמה מזכים את התלמיד בבגרות בביוטכנולוגיה בהיקף של 5 יח"ל, הניתנות לאחר הבחנות בשלוש בחינות שונות:
תהליכים ביוטכנולוגיים א' - בחינה עיונית בהיקף של 1 יח"ל, הכוללת שאלת סיור. הבחינה מתקיימת בסוף כיתה יא'.
תהליכים ביוטכנולוגיים ב' - בחינה עיונית בהיקף של 2 יח"ל, הכוללת שאלת סיור והתמודדות עם קטע קריאה מדעי. הבחינה בסוף כיתה יב'.
בגרות במעבדה בביוטכנולוגיה - בחינה מעשית בהיקף של 2 יח"ל, הכולל ביצוע ניסוי במעבדה והתמודדות עם בעית חקר ממוחשבת. הבחינה בסוף כיתה יב'.
למי מיועדת המגמה?
הלימודים במגמה דורשים ידע במקצועות מדעיים ובמתמטיקה. תלמידים הלומדים במגמה מחויבים בלימודים בהיקף של 5 יח"ל במקצוע מדעי בבית הספר (ביולוגיה, כימיה או פיסיקה), בנוסף ללימודיהם במגמה.
הלימודים מתקיימים במרכז המעבדות למדעים ע"ש בלמונטה אשר באוניברסיטה העברית בירושלים בשעות אחר הצהריים. במהלך כיתה י'-יא' מתקיים מפגש אחד בשבוע. במהלך כיתה יב' מתקיימים שני מפגשים בשבוע. משך כל מפגש ארבע שעות.
עלות התכנית - 2000 ש"ח לשנה (סה"כ 6000 ש"ח).
הלימודים במגמה מיועדים לתלמידים בעלי אוריינטציה מדעית וטכנולוגית, הלומדים בבית הספר מתמטיקה בהיקף מוגבר (4-5 יח"ל).
בין הנושאים:
· "שידוכים מתמטיים" – יש דבר כזה!
· "צדק, חברה ותורת המשחקים"
![]() | plyyr_2018.pdf | 3.41 MB |
תכנית ההכנה לאקדמיה (פרויקט א"א) נעשית בשיתוף עם בתי-ספר ורשת מופ"ת.