אודיסאה - מדעני העתיד

אודיסאה מדעני העתיד

" אנחנו ארץ קטנה בשטחה, וארץ מעטת אוכלוסין. אם אנו רוצים להיות ארץ גדולה יותר – הגדולה היום מצויה ברוח ובמדע.ההשקעה הדרושה לחינוכו ולהכשרתו של חוקר וממציא היא רבה מאוד;אבל ישראל צריכה לעשות כל אשר לאל ידה שבניה ובנותיה המצטיינים ייהנו ממנה ויישארו כאן ויעניקו את פירות הגותם ומחקרם בבית, ולעידן החדש בעולם.גם אם ישראל היא קטנה בשטח, אין סיבה שלא תהיה מעבדה עולמית נועזת".

נשיא מדינת ישראל, מר שמעון פרס  מתוך נאום בטקס הענקת פרסים למדענים צעירים מסגרת "יום המדע הבינלאומי", מרץ 2008

תכנית הנשיא היא תוכנית לגילוי וטיפוח מדעני וממציאי העתיד של ישראל. התכנית מיועדת לתלמידות ולתלמידים מחוננים ומצטיינים הלומדים בשנה"ל הנוכחית, תשע"ד, בכיתה ח', בעלי יכולת לימודית גבוהה במיוחד עם מכוונות ריאלית למדעים ומתמטיקה, חשיבה יצירתית,המצאתית ומוטיבציה לעבודה מחקרית אשר מחפשים אתגר נוסף מעבר למסגרות הלימודיות הקיימות.

תכנית מדעני וממציאי העתיד נבנתה בהשראת יוזמתו של נשיא המדינה מר שמעון פרס בשיתוף עם האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, מוסדות אקדמיים, אנשי חינוך וגופים מהתעשייה וצה"ל. התכנית פותחה כדי לספק מענה לכישרונות מדעיים וטכנולוגיים שהנצו כבר בגילאים הצעירים ולטפח קבוצה ייחודית מדעית טכנולוגית: דור חדש של ממציאים ומדענים בישראל, בעלי יכולת הובלה וחוש אחריות -חברתי.

לפרטי התכנית לחץ כאן

להרשמה לשנת הלימודים תשע"ח לחץ כאן